29 septiembre 2008

Lo que no sale por la tele...ni por ningún medio

Un compañero fotógrafo,Òscar Martínez, de la revista CARRER(voz de la Federació de AA.VV de Barcelona) manda esta foto,hecha hace poco,en ella se vé como un miembro de la guardia urbana(que encima "vá" de punki) arresta a un joven drogata en la calle Hospital,del Raval de Barcelona.
La foto está hecha casi de escondidas,pues habia mas policias que no se ven,y seguro que es una imagen que no saldrá mucho por los periódicos. Vale más que mil palabras
Él mismo lo cuenta:


T'envio una foto que vaig fer ja fa unes dues setmanes, al carrer Hospital. En la imatge es pot veure un policia pertanyent a la Guàrdia Urbana de Barcelona vestit de paisà. Està immobilitzant amb el seu genoll i aplicant'hi tot el pes del seu cos sobre una dona toxicomana, l'únic "delicte" de la qual era estar comprant una dossi d'heroïna a un camell subsaharià que també va ser detingut. Es pot veure clarament que el senyor policia s'extralimita en la seva aplicació de la llei, car no és necessari tractar a ningú d'aquesta manera tant humiliant i segur que també dolorosa. I menys tractant-se d'una dona que no té ni molt menys la mateixa força que el "machote" del policia.
Desgraciadament nomès vaig poder realitzar una fotografia i la veritat que jugant-me-la. A més del "menda" de la foto n'hi havia altres policies de paisà i també d'uniforme, així que vaig tenir el temps just de fer una sola foto tot dissimulant, sense ni tan sols mirar pel visor de la càmera, i enfocant a ull (calculant mentalment la distància del subjecte respecte on jo era, uns 2 o 3 metres). A més a més era una tarda molt fosca, la qual cosa em va obligar a obrir molt el diafragma, el que significa que tens una profunditat de camp crítica. Tot i així ha quedat raonablement nítida per les condicions en que va ser feta.
Dóna-li tot el ressò que puguis.

Òscar Martínez