16 septiembre 2009

A veces sales en los papeles
Como no tengo abuela y a fin de cuenta esto de los blogs es fundamentalmente para promocionarse uno y hablar del ombligo de uno,ahí ván unas fotos del último nº de DIRECTA,que es un semanario alternativo hecho en Barcelona,no siempre le sacan a uno en páginas centrales. Para no perder la vista,ahi vá lo que pone:
(está en catalán,pero se entiende más o menos igual)

Dibuixos molt rics en detalls que expliquen històries del carrer, amb parets, samarretes, adhesius i cartells farcits amb les sigles de la CNT i d’altres col·lectius. Són imatges de revolta: no debades, la seva dona Revuelta és l’encarregada d’omplir de color les imatges d’aquest gran humorista gràfic.
Carlos Azagra (Morón de la Frontera, Sevilla, 1957), va començar a creure’s la seva feina als anys 70 un cop es va instal·lar a Barcelona i va entrar en contacte amb l’equip Butifarra!. Ja s’hi dedicava professionalment, però, treballant en publicacions com la revista fundada a Saragossa Andalán, –gràcies a l’impuls del seu professor de COU, José Antonio Labordeta-, la revista Esfuerzo Común, -especialitzada en segrests i multes per part del règim- i el col·lectiu Zeta –el seu primer judici-. En aquella època també va formar part de l’aparell d’agitació i propaganda de la UJCE (Unión de Juventudes Comunistas de España). L’esperit burxador i les ganes d’emmerdar-se l’han acompanyat fins ara: a l’Azagra li agrada fer-se ressò de les protestes i de les coses que la televisió silencia. I, tot i que no acaba d’estar massa convençut de l’efecte de l’humor gràfic a l’hora de provocar canvis socials, es fa la il·lusió de contribuïr-hi perquè, al cap i a la fi, “el dibuix és com la vaselina del missatge”.


2 comentarios:

flores rojas dijo...

Estoy totalmente de acuerdo con la ultima frase. Es más, el humorista siempre puede poner el dedo en la llaga sin que le reprochen nada (auque a veces la censura …).
Normalmente las personas, colectivos y de más; cuando se sienten burlados de una manera inteligente, suelen ver reconocidos sus errores en la mayoría de los casos, a pesar de que algunos cierren los ojos y tiren hacia delante como los burros.
Saludos.

Anónimo dijo...

酒店經紀人,
菲梵酒店經紀,
酒店經紀,
禮服酒店上班,
酒店小姐兼職,
便服酒店經紀,
酒店打工經紀,
制服酒店工作,
專業酒店經紀,
合法酒店經紀,
酒店暑假打工,
酒店寒假打工,
酒店經紀人,
菲梵酒店經紀,
酒店經紀,
禮服酒店上班,
酒店經紀人,
菲梵酒店經紀,
酒店經紀,
禮服酒店上班,
酒店小姐兼職,
便服酒店工作,
酒店打工經紀,
制服酒店經紀,
專業酒店經紀,
合法酒店經紀,
酒店暑假打工,
酒店寒假打工,
酒店經紀人,
菲梵酒店經紀,
酒店經紀,
禮服酒店上班,
酒店小姐兼職,
便服酒店工作,
酒店打工經紀,
制服酒店經紀,
酒店經紀,

,酒店,